Hoe Kan Je Henna Verf Uit Je Wenkbrauwen Verwijderen?

Wanneer je weer van die prachtige henna wenkbrauwen af wil, wordt het tijd om de verf te verwijderen. Maar hoe werkt dat eigenlijk, henna wenkbrauwen weghalen? Het is heel makkelijk, maar je moet even weten hoe hoe moet.

Dit artikel zal je stap-voor-stap uitleg geven over de meest effectieve methode waarop je deze zogenoemde hennabrows weer weg kunt halen.

 

Je Henna Wenkbrauwen Verwijderen

Het verven met henna is tegenwoordig ontzettend populair. Ook op een wenkbrauw staat het vaak erg leuk. Maar soms heb je per ongeluk teveel wenkbrauwverf gebruikt, of wil je gewoon weer terug naar je natuurlijke look.

Wanneer je bij het aanbrengen te veel henna verf op de wenkbrauw hebt aangebracht, dan is de henna gemakkelijk te verwijderen met een vochtige doek. Gebruik eventueel een vochtig wattenstaafje om gedeeltes van de wenkbrauwverf te verwijderen.

De onderstaande YouTube video weergeeft de methode die gebruikt wordt binnen een kwartier na het aanbrengen:

 

Henna Wenkbrauwen Weghalen Na Langere Tijd

Heb je al een aantal dagen of weken hennabrows, dan raden we aan om een soortgelijke methode te gebruiken. Het zal in dit geval wel iets lastiger zijn om de kleur er helemaal uit te krijgen. Gelukkig is de methode die we kunnen toepassen niet heel erg ingewikkeld.

De beste manier om henna verf uit wenkbrauwen te krijgen, is om flink te schrobben met een nat washandje. Helaas dit enkele dagen achter elkaar voor het beste resultaat. Met de tijd zal de kleur van je wenkbrauwen steeds lichter worden.

Helaas kunnen we je geen beter advies geven dan dit. Het is soms makkelijker dan het lijkt. Gelukkig zal de kleur redelijk snel vervagen.

 

Waarom Is Er Geen Betere Methode?

Henna is als een tijdelijke tattoo. Vaak blijven henna tattoos zo’n 10 dagen tot 3 weken zitten. Een vergelijkbare periode zou je kunnen nemen voor je hannebrows, welke gepigmenteerd worden op een soortgelijke manier.

Als een donker pigment in de onderhuid nestelt, zal het even duren voordat deze weer verdwijnt. Daarom is het ook erg lastig om dit soort kleurveranderingen in de huid op een effectieve manier weg te krijgen.

Maar wil je het proces wat proberen te accelereren, dan kan je (op eigen risico) de tint in de wenkbrauw proberen weg te halen met:

  • Siliconen-gebaseerd make-up verwijderaar
  • Shampoo die de haren helderder maakt
  • Een mix van water en soda
  • Gezichtsbleker voor haren (crème)
  • Het is ook mogelijk het weg te laten halen bij een haarsalon
  • Natuurlijk kan je ook gewoon je nieuwe stijl rocken!

Wellicht kunnen de suggesties wat helpen, maar onthoud dat we deze niet zelf hebben uitgeprobeerd. Het is dus mogelijk dat je het hiermee wellicht erger maakt, in plaats van minder erg. Bijvoorbeeld doordat je huid er slecht op reageert, of omdat je ogen er niet tegen kunnen. Vooral met spullen als bleekmiddelen moet je erg oppassen.

Hopelijk hebben de suggesties je wat kunnen helpen om je hennabrow-look te veranderen naar een wat meer natuurlijk uiterlijk. Gelukkig is henna een semi-permanent middel, waardoor je er na een aantal weken in ieder geval helemaal vanaf bent. De kleur zal automatisch al langzaam vervagen.