Hoe Lang Blijft Wenkbrauwverf Zitten?

Als je voor de eerste keer wenkbrauwverf gebruikt hebt, is het goed om te weten hoe lang wenkbrauw verf blijft zitten. En natuurlijk hoe je wenkbrauwverf zelf kunt verwijderen van je gezicht.

Om een antwoord te vinden hebben we de proef op de som genomen en zijn met enkele wenkbrauwproducten aan de slag gegaan.

Onthoud natuurlijk altijd dat ieder product iets anders zal werken en ook het huidtype relevant is. In dit artikel leggen we uit hoe je het beste je wenkbrauwen kunt verzorgen om langer plezier te hebben van deze make-up.

 

Zo Lang Blijft Wenkbrauwverf Zitten

Verschillende factoren zullen beïnvloeden hoe lang verf op de wenkbrauwen blijft zitten. De consensus bij beauty experts is dat wenkbrauwverf gemiddeld zo’n 3 tot 8 weken blijft zitten. Dit is afhankelijk van meerdere factoren:

 • Het type verf
 • Hoe goed je het gezicht reinigt
 • Welk type make-up verwijderaar of gezichtsreiniger je gebruikt
 • Blootstelling aan de zon
 • Gebruik van zonnebrandcrème
 • Hoe snel je wenkbrauw haartjes groeien en uitvallen

Je mag verwachten dat een gemiddelde behandeling voor het verven van wenkbrauwen ongeveer een maand mee gaat.

 

Zelf De Verf Aanbrengen

Wil je zelf aan de slag met de kleur van je wenkbrauwen, dan volg je enkele simpele stappen om de make-up op de juiste manier aan te brengen:

 1. Maak je wenkbrauw schoon met een pH-stabiliserend katoenen watje
 2. Borstel de wenkbrauwhaartjes en bepaal de vorm van je voorkeur
 3. Breng een beschermende crème aan (zoals vaseline) om de wenkbrauwen te beschermen tegen huidvlekken
 4. Breng de verf dik aan vanaf het midden naar buiten toe

Vraag een schoonheidsspecialist(e) om meer informatie over het correct aanbrengen van de verftinten. Het is geen ingewikkeld proces, maar je moet even weten hoe het werkt.

Hieronder is het proces nog eens duidelijk in een YouTube video uitgelegd, met dank aan BeautywithDaisy:

 

Hoe Kun Je Wenkbrauw Verf Verwijderen?

Heb je de verf per ongeluk te donker aangebracht, of ben je toch niet helemaal tevreden over je nieuwe look, dan kan je zonder veel problemen de make-up ook weer weghalen.

Het verwijderen van verf op je wenkbrauwen kan je het beste direct na het aanbrengen doen met een watje gedrenkt in tonic. Wrijf deze grondig over de wenkbrauwen om de verf te verwijderen.

Mocht het al even geleden zijn dat je de make-up hebt aangebracht, dan kan je het beste een product als RefectoCil Tintremover gebruiken. Deze werkt ook goed voor vlekjes op de huid na aanbreng van dit soort wenkbrauwproducten.

 

Langer Plezier Van Je Wenkbrauwverf

Wil je juist wat langer gebruik maken van de verftinten die je hebt aangebracht, dan is dit zeker mogelijk. Je kunt namelijk zelf beïnvloeden hoe lang je nieuwe look mooi blijft, door je gedrag enigszins aan te passen:

 • Minder zon: UV-straling breekt naast je huidcellen ook make-up langzaam maar zeker af. Minder zon is minder afbraak van de kleur.
 • Geen grondige gezichtreiniging: En dan natuurlijk met name rond de wenkbrauwen en ogen.
 • Andere verfsoorten proberen: Niet alle merken gaan even lang mee. Experimenteer welk product lang mee gaat voor jou huidtype.
 • Gezond leven: Natuurlijk helpt ook een gezonde levensstijl je huid beschermen, wat invloed heeft op langwerkende make-up.

Wanneer je na een behandeling van je wimpers of wenkbrauwen langer wil genieten van het resultaat, dan is het goed om deze tips direct te implementeren. Zo hoef je de kleur minder vaak opnieuw aan te brengen.

 

Goede Verzorging Voor Je Wenkbrauwen

Inmiddels weet je hoe lang wenkbrauwverf ongeveer blijft zitten op de gezichtshuid. Natuurlijk is de duur van je look per huidtype verschillend. Ook de verzorging na de behandeling is overduidelijk relevant in hoe lang de tint mooi blijft.

Mocht je naar aanleiding van de informatie in dit artikel nog met vragen zitten, dan ben je welkom om ons een berichtje te sturen. Onze redactie zal proberen zo veel mogelijk vragen (en complimentjes!) te beantwoorden. We vinden het namelijk erg leuk om je te voorzien van praktische informatie rondom make-up en andere beauty onderwerpen!

Categorieën Make-Up