Wat Zijn Magnetische Wimpers? Is Het De Moeite Waard?

Magnetische wimpers maken je ogen letterlijk aantrekkelijk. Want het zijn namelijk speciale wimpers die je zonder lijm *ploep* op de juiste plek kunt vastzetten. Alsof het magie is. Ontzettend praktisch, maar het staat vooral ook erg mooi!

Wat je wellicht nog niet wist, is dat er ook magnetische eyeliners bestaan.

Dit artikel geeft je wat meer informatie over hoe een wimper als deze werkt, welke voordelen het heeft, wat de beste keuzes zijn, maar ook of dit soort wimperextensions schadelijk voor je kunnen zijn op de lange termijn.

 

De Magie Van Magnetische Wimpers

Hoe verschilt dit wimpertype nu eigenlijk van traditionele wimperextensions? Het gaat vooral om het gemak van aanbrengen. Het feit dat je nooit meer wimperlijm hoeft te gebruiken bij het aanbrengen van de extensions is zó fijn!

Magnetische wimpers zijn nepwimpers voorzien van zeer kleine magneten. Door het aanbrengen van twee strips op je natuurlijke wimpers, blijven magnetische wimpers aan elkaar en aan de wimperlijn plakken met magnetisme. Je plaatst de natuurlijke wimpers tussen twee strips die samen wordt gehouden met magneetjes.

Magnetische wimperextensions hebben een aantal duidelijke voordelen bij gebruik:

 • Veel makkelijker om aan te brengen dan normale wimperextensions
 • Vaak zijn ze ook behoorlijk lang herbruikbaar (wat de kosten drukt)
 • De hele dag door blijven ze goed zitten op de juiste plek
 • En natuurlijk nooit meer knoeien met wimperlijm bij je ogen!

 

Zijn Magnetische Wimpers Schadelijk?

Vergeleken met standaard nepwimpers die met wimperlijm worden aangebracht zijn magnetische wimpers niet schadelijk. Door de magnetische eigenschappen kunnen de extensions zonder schade aan de natuurlijke wimpers worden aangebracht en verwijderd. Omdat er geen lijm wordt gebruikt is er minder risico voor de ogen.

Wil je dus voor de eerste keer gebruik maken van dit soort extensions, dan hoef je jezelf geen zorgen te maken over mogelijke schade aan wimpers of ogen. Doordat er geen wimperlijm wordt gebruikt kunnen er geen gekke stoffen in je ogen terecht komen.

 

De Beste Magnetische Wimpers

Mocht je interesse zijn gewekt, dan vraag je jezelf natuurlijk af, “Oké, maar waar kan ik zelf zo’n setje kopen?“. Dat kan eigenlijk bij elke winkel die make-up verkoopt, maar ook gewoon online bij een grote webwinkel als Bol.com.

We hebben de drie populairste opties hieronder voor je op een rijtje gezet.

 

1. M5 Herbruikbare Magnetische Wimpers (Model Diamond)

Onze persoonlijke favoriet is deze luxe M5 Model Diamond set, welke ook ideaal is voor beginners. Je krijgt magnetische nepwimpers, eyeliner en een wimpertang in een mooie verpakking. Het is bovendien een pakket wat erg scherp is geprijsd op Bol.com:

M5 Lashes Herbruikbare Magnetische Nepwimpers
Bekijk hier deze luxe M5 Lashes Magnetische Wimperset op Bol.com

Het zal gebruikers direct opvallen hoe ontzettend makkelijk de wimpers zijn in het gebruik. De wimpertang maakt aanbrengen een fluitje van een cent. Daarbij paste meegeleverde eyeliner goed bij de look van de langere wimpers.

Vergeleken met de meeste plakwimpers zijn de wimpers misschien wat lang, maar dat kan je eventueel zelf ook nog wel bijwerken. Het is vooral een kwestie van smaak. Je omgeving zal in ieder geval onder de indruk zijn!

 

Positief:

 • Aantrekkelijke prijs voor een luxe set
 • Volledig pakket voor beginners
 • Zeer makkelijk aan te brengen

 

Negatief:

 • Wimpers zijn aan de langere kant

 

2. Revir Magnetische Nep Wimpers Met Eyeliner

Wil je wat meer keuze in het wimpertype en de look die jezelf geeft, dan kan deze Revir Magnetische Wimperset Met Eyeliner je wellicht goed bevallen. Maarliefst zes setjes, een goede eyeliner en wimpertang worden meegeleverd:

Revir Wimpers Magnetisch Set Met Eyeliner
Bekijk hier deze Revir Magnetische Wimpers Met Eyeliner op Bol.com

Alle magnetische wimpersets zijn meerdere keren herbruikbaar, dus met de ruime keuze kan je wel een tijdje vooruit. Wel merkten we dat de kwaliteit van de individuele lashes niet altijd even optimaal was. Maar dat is niet voor alles in de set het geval.

Als je eens gek wil doen is de Fancy variant hilarisch. Maar voor de ‘normale’ look kan je voor Day & Night gaan. Wil je extravagant avondje uit, dan is de Volume keuze ideaal voor jou. Aanbrengen is een fluitje van een cent, en ze blijven goed zitten!

 

Positief:

 • Lage prijs
 • Veel wimperkeuze
 • Volledige set met eyeliner

 

Negatief:

 • Wimperkwaliteit niet altijd even consistent

 

3. SouSou Beauty Magnetische Wimperset

Verder willen we nog even stilstaan bij deze SouSou Beauty Wimperset, welke eveneens een groot pakket is met veel wimperkeuze. Een zestal herbruikbare nepwimpers, eyeliner en een wimpertang tegen een nette prijs op Bol.com verkrijgbaar:

SouSouBeauty Magnetisch Wimperset Met Eyeliner
Bekijk hier deze SouSou Beauty Wimperset op Bol.com

Hou je van lange nepwimpers met veel volume, en wil je niet te veel tijd besteden aan het aanbrengen? Dan kan je zonder lijmresten op pad met de verschillende herbruikbare varianten die in deze set zitten.

Gebruik de bijzonder gevormde eyeliner in combinatie met de wimperextensions voor een extra mooie look. Hoewel het even zoeken is naar de lashes die het beste bij jou ogen passen, weten we zeker dat er ook een goed setje bij zit die bij jou gezicht past.

 

Positief:

 • Erg makkelijk aan te brengen
 • Veel keuze waar je lang mee vooruit kan
 • Volledig pakket voor beginners

 

Negatief:

 • Niet alle losse wimpertjes zijn even goed

 

Maak Je Ogen (Letterlijk) Aantrekkelijk

De wereld van make-up is altijd in ontwikkeling. Steeds meer meiden zijn actief bezig met het verzorgen en aantrekkelijk maken van hun wimpers. Als je al wat ervaring hebt met nepwimpers, dan zal deze variant met magnetisme je positief kunnen verrassen!

We denken dus zeker dat het de moeite waard zal zijn om dit type wimperextensions een kans te geven, al was het maar als leuk experiment. De kans zal groot zijn dat je na het eerste gebruik nooit meer terug wil naar al dat gedoe met lijm bij je ogen.

Mocht je nog twijfelen hoe het aanbrengen van dit soort producten precies in zijn werk gaat, dan kan een YouTube video met duidelijk instructies misschien helpen. Serena van BeautyLab heeft al een erg leuke YouTube video met duidelijk instructies online staan. Bekijk dus tot slot even de onderstaande instructievideo:

Categorieën Wimpers